Presentationsteknik och powerpoint

I vintras fick jag min första förfrågan om att föreläsa för Transfer. Föreläsningen skulle hållas för en gymnasieklass i Malmö och tanken var att de skulle få reda på lite mer information kring hur man håller en presentation och hur man bäst bygger upp en powerpoint.

Jag har under årens lopp gjort mängder av presentationer och i stort sett alltid i powerpoint. Dock har jag de senaste åren gått över till keynote då jag numera använder Mac.

Men jag högg in i förarbetet med att göra min presentation, pratade med läraren och våndades över på vilken nivå jag skulle göra presentationen. Till slut lyckades jag dock få ihop något som jag kände att jag var nöjd med och som förhoppningsvis eleverna skulle gilla :)

Så här i efterhand så kan jag ju säga att det naturligtvis fanns bitar som jag kunde ändrat på, men överlag så var jag nöjd och jag fick en hyfsat bra dialog och respons ifrån eleverna.

En presentation som jag själv är superförtjust i och som inspirerat mig är Dick Hardt och hans presentation Identity 2.0

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>