Mediekritik

Min andra föreläsning för Transfer som jag blev tillfrågad om var kring ämnet mediekritik, reklamens roll i samhället och hur man ska titta på reklambilder. 

Detta är ju ett ämne som man som medierådgivare jobbar med ständigt och jag hoppade med glädje på denna föreläsning. Insåg efterhand dock att det var ett såpass stort ämne att jag efter diskussion med läraren fick dra ner lite på det hela och bestämma mig för en sak att fokusera på. Det jag valde att fokusera på var reklamens bild i samhället och de olika stereotyper som finns omkring oss.

Nu kände jag mig lite mer varm i kläderna och kände att jag hade lite bättre koll på vilken nivå jag skulle lägga presentationen.

När jag väl kom fram till Lund och skolan jag skulle till hade jag gott om tid att installera mig och få ordning på tekniken. MEN det är ett problem när man kommer ut och skolorna har kanoner inställda på PC. Detta gjorde att jag stod handfallen när det inte fungerade. Tack och lov var det en teknikklass jag skulle föreläsa för och snabbt hade jag hjälp av ett par supergoa killar som fixade det hela till mig, lite pinsamt men men jag har nu lärt mig till nästa gång :)

Tiden rann iväg och jag fick skynda på presentationen lite men jag var ändå nöjd efteråt och jag fick i efterhand en suverän respons från både läraren och eleverna! Då känns det extra roligt :)

Här kommer en av mina favorit reklamfilmer för tillfället :)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>