Digitalt vs analogt i almanacksvärlden

Digitalt vs analogt i almanacksvärlden

Så är det då måndag morgon, kaffet är upphällt, datorn igång och mailen kollad! Almanackan är uppslagen på skrivbordet och mina projekt är dubbelkollade.

Införskaffade en ny almanacka nu när hösten började, måste försöka få ordning på alla de projekt jag är inblandad i. Jag skulle gärna vilja köra helt digitalt och jag har verkligen försökt. Men på något vis så är det alltid något som fallerar (kanske många gånger jag) och nu har jag återigen gått tillbaka till den analoga almanackan.

Jag har länge letat efter den ultimata almanackan. Den ska vara lagom stor, typ lite mindre än A4, det ska vara plats att skriva både på datumet och extra yta. Det ska dessutom vara ett uppslag för varje vecka och sen måste det vara bra papper och den ska helst vara snygg.

MEN för några veckor sedan var jag iväg hos min favorit bokhandlare (Hamrelius i Malmö) och strosade omkring bland alla läckerheter. Då såg jag något jag inte sett förut. Det var på hyllan där de har MOLESKINs böcker. Där äntligen fanns det en almanacka som var i stort sett sådan som jag letat efter. Vips så stod jag i kassan och nu några veckor senare kan jag inte vara annat än nöjd :)

 

Här kommer deras egen beskrivning av denna underbara produkt:

MOLESKINE 18 MONTH ACADEMIC DIARIES – AVAILABLE NOW

The weekly planner is available in an 18 month version (for the academic year) covering from July 2008 to December 2009.Plannermoleskine

BLACK SOFT COVER: is available in 3 sizes. Choose from either pocket, large or extra large. There is a weeks view on the left hand page and a ruled page for notes on the right.

 

Så är ni på jakt efter den ultimata almanackan rekommenderar jag verkligen denna! Själv valde jag den med mjukt omslag i extra large. Lagom med plats att skriva allt det man behöver komma ihåg under veckorna. Men den får ändå plats i väskan och tynger inte ner för mycket.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>