Veckans tidningsledare – v.36

Denna veckan har tidningarna på mitt bord bestått av Affärsvärlden, M-magasin, Pack&Plast och Konferensvärlden. Här har man kunnat läsa om allt från den underbara kärleken till de hemska sms lånen, miljöfunderingar kring plastkassar och att vi bör samla ihop oss och umgås och lära oss nya saker nu när det nalkas lite sämre tider. 

Här följer ett axplock av vad som skrivs i ledarna i denna veckans tidningar.

M-Magasins chefredaktör Amelia Adamo skriver om kärlek

”Ett nummer om kärlek. Vad är egentligen lättare – och svårare – att skriva om. Svårt, för att det blir så banalt, klyschigt och lätt blir lite fånigt. Lätt, för att kärlek är livets bränsle. Livets smörjolja.”  Detta nummer översköljs av kärlek och Adamo fortsätter ” Så jag är evigt förälskad i Lara i Doktor Zjivago – dock inte i hennes öde. Men i hennes kappor. Nu är dessa högsta mode, se sidan 75 i tidningen.”  Fortsättningsvis skriver Adamo om vad som mer står i detta nummer. ” Barnen i Awassa i Etiopien måste klara sig själva fastän de inte ens blivit tio år. Hjälp barnen, läs mer på sidan 102.” Avslutningsvis ”Kärlek till alkohol kan bli farligt. Blev det för blött i somras? frågar vi på sidan 110. Läs om du vågar!”  Detta och mycket mer hittar ni i senaste numret av M-magasin.

Affärsvärlden. Jon Åsberg om en obehaglig tillväxtbransch.

”SMS:A LÅNA, SMSA: LÅNA” ” hetsar radioreklamen och barnen i baksätet ylar med, glatt och oskuldsfullt.” Så startar Åsbergs ledare i denna veckans Affärsvärlden. Han fortsätter lite längre fram ”Affärsvärlden har trots betydande svårigheter och motstånd kartlagt 33 av de största mobillåneaktörerna.” Avslutningsvis skriver han: ” För det handlar om att stoppa en epidemi. Första halvåret fördubblades antalet ärenden hos kronofogden och årstakten är runt 35 000 stycken. Om vi antar att bara någon procent av lånen hamnar där, så innebär det att hundratusentals snabblån beviljas i Sverige i år, möjligen över en miljon. Kanske har ditt eget barn tagit ett. Vem vet?”  Läs mer om smslån inne i senaste numret av Affärsvärlden.

Pack & Plasts chefredaktör Börje Åhgren pratar om ” Symbolfrågor i miljödebatten”

Åhgren börjar med ”Det är så lätt att en liten fråga kan få ett stort symbolvärde i t ex miljödebatten. Jag tänker närmast på bärkassar i plast som nu blir förbjudna runt om i världen. Senast hände det i Los Angeles.” På NyTeknik kan ni läsa ytterliggare en intressant artikel kring detta ämne. Åhgren fortsätter lite längre fram ” En annan fråga som också kommit upp under sommaren är att regeringen tillsatt en utredare för att se över de svenska miljömålen.”  Avslutningsvis berättar Åhgren att ”Miljön är också fokus när Parismässan slår ett slag för sin framtidskonferens, Packvision, som avlöper i mässhallar på Emballage i november. En av konferensens frontfigurer Barbara Viana myntar begreppet Grön Terrorism, d v s att en för ihärdig miljörörelse, som pratar om en förändrad livsstil, ofta tolkas som att vi kommer att få det sämre, fattigare och då vill folk i allmänhet inte vara med.”  Läs mer kring detta ämne inne i tidningen eller på nätet.

Konferensvärldens chefredaktör Erik Bergdorf skriver om ”Ju mer vi är tillsammans”.

Bergdorf startar med att konstatera att sommaren mer eller mindre regnade bort och att hösten ser tuff ut. ”Då är det viktigt att tillsammans samla krafterna i ett möte, en konferens, en team-buildingaktivitet eller ett utbildningstillfälle.” Han fortsätter med ” Till det här numret av KonferensVärlden har vi besökt några av Sveriges många fantastiska slott och herrgårdar. Att gemensamt kraftsamla sig i en stimulerande miljö, äta och dricka gott samt genomföra intressanta och roliga aktiviteter är viktigt i sämre tider.” 

Själv kan jag inte annat än att hålla med Bergdorf om det han skriver och man blir ganska sugen på att få åka iväg på en konferens! 

 

OBS! axplocket av det jag skrivit kommer ifrån pappersutgåvorna av tidningarna. Länkar till varje tidnings hemsida hittar ni vid varje inlägg.

2 comments

  1. Jag dör! Kommentaren ovan av numera Sveriges mest kända ”jag har inget kollektivavtal för mina anställda och sparkar mina anställda titt som tätt ” Erik Bergdorf, läs angående hur han sparkade sin anställd som för övrigt bloggade anonymt:
    http://aftonbladet.se/nyheter/article3466236.ab

    När man läser hans anställdas bloggar så ser man ju att vi inte har med en bra ledare att göra. Vi smo hunnit läsa Rosas blogg där hon beskriver hur han agerat i oliak situationer säger allt.

    Compro Media har hur som helst lyckats med att bli uppmärksammade. Grattis Bergdorf!

  2. Du postar kvalitet som alltid. Mycket trevligt!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>