”att dra ur sladden är en dödssynd”

”att dra ur sladden är en dödssynd”

Detta var en av rubrikerna på förstasidan av förra veckans DI weekend. Artikeln handlar om hur man som förälder ska tackla sitt barns datoranvändande.
Här kommer ett utdrag ur artikeln:

”Det låter som rena narkotikan, livsfarligt, beroendeframkallande och något som kan ödelägga en ung människas framtid.
Men Susanne Möller,

foto: Torbjörn Lagerwall

foto: Torbjörn Lagerwall

spelrecensent på Dagens Nyheter, anser att spel är en kulturform och ska behandlas som en sådan.”
”Det är A och O att föräldrar intresserar sig för vad barnen gör på nätet, att de får lite koll på vilka de umgås med på nätet och lär sig hur spelen fungerar. Att ignorera sitt barns spelande är som att ignorera barnets intresse för fotboll, säger hon”
”Okunskap bäddar för att man som förälder handlar fel och orsakar en ännu större konflikt runt spelandet. Att bara dra ur sladden när barnet vägrar logga ut är en dödssynd.”

Personligen blir jag bara så glad när jag läser den här artikeln. Själv är jag av den åsikten att datorspelandet är likvärdigt med vilken hobby som helst. Min erfarenhet att lärt mig att om jag bara låter mina barn ha sina datorer i fred så blir de inte sittandes så länge åt gången. MEN det bygger naturligtvis på att jag vet vad det är de gör och att jag emellanåt sätter mig hos de och får de att visa vad det är de spelar.

Jag hoppas att denna diskussion öppnas upp mer och att man tar upp det positiva med datorspel och datoranvändande istället för allt det negativa. Det är inte lätt för föräldrar idag, som inte själva har kunskapen, att veta vad som är bra och dåligt. Det är nu upp till journalister och media att ta upp dessa frågor mer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>