Veckans ledare – v. 39

Veckans ledare – v. 39

Har inte riktigt hunnit med att gå igenom de tidningar som legat på mitt skrivbord de senaste veckorna. Men här kommer två intressanta utdrag från två tidningars ledare. Håll till godo tills jag får lite mer tid över.

Chefs redaktionschef Catharina Nordlund
Ni får hellre bli förbannade” så inleder Nordlund sin ledare. Nordlund tar över efter Camilla Jonsson som chefredaktör och skriver följande. ” Det är inte första gången jag går från en roll till en annan. Tidigare från medarbetare till ansvarig, nu från lägre till högre chef.” Hon fortsätter beskriva dilemmat att byta position inom samma företag och avslutar med ”Jag ser hellre att ni är förbannade på mig än att ni inte kommer ihåg ett ord av vad som stod i tidningen. Och är ni förbannade, eller glada, så hör av er.

Affärsvärldens chefredaktör Jon Åsberg

En intressant egenskap med den här finanskrisen är att den faktiskt är ganska lätt att begripa.” Så inleder Åsberg sin ledare denna veckan. Han fortsätter ”På sidan 12 visar vi, med hjälp av siffror från IMF, hur mängden krediter i det globala finansiella systemet har svällt till ofattbara nivåer.” Avslutningsvis  säger Åsberg ” Sist men inte minst finns ett stort mått av förnekelse hos de ansvariga. I den ingående artikeln om Lehmans kollaps på sidan 20 framgår att en skicklig extern förvaltare högljutt och under lång tid ifrågasatte bankens räkenskaper. Men han möttes med hån och förnekande.

OBS! axplocket av det jag skrivit kommer ifrån pappersutgåvorna av tidningarna. Länkar till varje tidnings hemsida hittar ni vid varje inlägg.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>