Passion för familj och karriär

Passion för familj och karriär

När jag kom hem från kontoret igår var det lugnt i huset och jag hade inga direkta saker att ta tag i. Passade då på att göra en kopp te och sen sätta mig med månadens Passion for Business. Detta numret fokuserar kring temat: Går det att förena barn och karriär?

Detta är ett ämne som intresserar mig mycket men inte ur aspekten, klarar jag det, utan med tanken varför klarar inte fler det? Varför skrivs det så mycket om att vi kvinnor har så svårt för att göra karriär samtidigt som vi har barn och familj? Varför inte skriva mer om alla de som utan problem (jag vet det är relativt) faktiskt hanterar att vara både karriärist, trevlig fru och en bra mamma! Livet består av problem som man måste lösa, varför hänga upp sig på att det är sååå svårt att göra karriär samtidigt som man har barn? Men visst det kanske hänger ihop med vad man menar med karriär! För mig innebär att göra karriär att göra det som man tycker mest om och att förhoppningsvis tjäna tillräckligt mycket pengar på det. Men när jag läser i tidningar om det här så handlar det oftast om att man ska vara chef! Är det det som är att göra karriär? Att bli chef? tja.. har man den inställningen så kanske det är svårt att kombinera karriär med familj?

Själv sa jag upp mig från ett fast välbetalt jobb inom branschen för att starta mitt eget företag. Detta gjorde jag strax efter min skilsmässa. Så förutsättningarna var väl inte de bästa! Men nu 5 år senare har jag två lyckliga barn med en lycklig ”karriär” mamma. Barnen har bara upplevt mitt val som något positivt, för helt plötsligt så gick jag till jobbet lycklig och glad och kom hem (oftast tidigare än förr) och var fortfarande lycklig och glad. 

Så JA för min del går det att kombinera familj, barn, karriär och lycka, allt handlar bara om vilken inställning man har till ordet karriär!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>