Kvinnligt företagande

Är det så svårt med kvinnligt företagande? Kanske, eller inte.

Jag är kvinna och företagare och när jag tänker efter så visst är det svårt, men jag vet inte om det är svårare för oss än för män. Tror snarare att vi är hämmade av vår egen tanke på att det är svårt.

När jag berättar för andra kvinnor om hur jag gjorde när jag startade mitt företag så får jag nästan alltid svaret: Åhh, vad modigt av dig! Vadå modigt undrar jag! För mig var det det mest naturliga steget i min så kallade karriär. Jag ville inte vara kvar i en värld där jag jobbade dygnet runt för andra människor som dessutom inte uppskattade (enligt mig) det jag gjorde fullt ut. Sen är det klart att jag var påverkad av en pappa som alltid varit egenföretagare, en äkta man och vänner med egna företag. Dessa personer gav mig tron på att jag faktiskt kan ha eget företag, att jag inte måste vara anställd för att göra det jag vill.

Visst har det varit tufft att få allt att gå ihop men det har varit och är värt varenda sekund av slit och oro för att få möjligheten att göra det man vill.

Men visst är det emellanåt ensamt. Mina kontorskollegor är män och många av mina andra kontakter är män. Det är svårt att få kontakt med andra kvinnliga företagare. MEN det är INTE svårt att vara kvinnlig företagare. Man måste bara ha tillräckligt mycket tro på sig själv och sin kunskap.

2 comments

  1. Tack för att du tittade förbi och in på min blogg om att starta företag. jag har väl inte skött den så bra med uppdateringar, för jag har haft så mycket annat. Men nu blev jag inspirerad och ska sätta fart på den lite mer. Jag tycker om din blogg och lade in en länk till dig i min bloggrulle också.

  2. Vad roligt att jag kunde inspirera lite! Jag länkar vidare in till dig också..

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>