Tidningen lever på nätet!

I dagens DIG (Dagens Medias Digitala nyhetsbrev) så står det såhär:

Papperstidningen lever vidare på nätet

”Magasin på nätet behöver inte vara en traditionell tidningssajt. När Vin & Sprit digitaliserade sitt Prova Magasin blev det en lösning mycket lik en pappersprodukt.”

Läs hela artikeln här.

Kontinuerligt funderar jag och diskuterar med kollegor kring detta ämne. Jag har en stor förståelse för de företag som satsar på att köra digitalt istället för en pappersprodukt. Men man ska ha tänkt igenom det ordentligt och kanske just som Formex tänka ur miljöhänseende. Men att tro att den digitala varianten kommer att slå ut pappersvarianten totalt sett tror inte jag är något att sträva efter. Alla sorters tidningar kommer att ha sin funktion. Sen tror jag dock att det kommer att ske en stor förändring framöver. Frågan är hur barnen av idag kommer att se till papperstidningar om 10-20 år?? Jag hoppas och tror att de fortfarande kommer att vilja ha vissa sorters tidningar i pappersformat medan andra blir överkörda av den digitala världen. Vi får helt enkelt se vad som händer och sker…

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>