Ungdomar

Innan jul blev jag kontaktad (via transfer) av några tjejer från mediegymnasiet i Vellinge. De skulle, som sitt projektarbete, anordna en Framtidsdag för alla elever på skolan. Tanken var att ha föreläsare som kunde inspirera och motivera ungdomarna till deras framtid. Både för de som har ngt år kvar i gymnasiet och för de som tar studenten.
Igår gick då denna dag av stapeln! Jag måste säga att som föreläsare så skötte de här tjejerna sig hundraprocentigt! De har haft en god kontakt med oss föreläsare och förberett oss under vägen. De har funnits tillhands och kunnat svara på alla ev. frågor vi har haft.
MEN (det kommer väl nästan alltid ett men här) de hade räknat med att runt 50 elever skulle komma (på en skola med 1000 elever). Gissa hur många som dök upp??
Det var ungefär 15-20 elever plus ett antal lärare!! jag vill ge all heder till tjejerna som arrangerade det hela men jag blir så besviken på att tonåringarna inte kan förstå att det är för deras bästa och deras framtid som man gör en sådan här sak! Jag som föreläsare är glad om där är ngn som lyssnar så för mig personligen spelar det ingen roll att inte fler dök upp. Men jag blir arg över att svenska ungdomar tar få mycket för givet och tror att allt ska serveras. Som min man sa, hade denna dag varit i afrika så hade hela kontinentens ungdomar försökt ta sig dit!!! Visst vi kan inte jämför oss med Afrika, men det vore nog bra om våra svenska ungdomar fick sig en tankeställare lite då och då om skillnaderna!
MEN som jag sa innan, bättre arrangemang från ett gäng ungdomar utan erfarenhet från något sådant här får man leta efter!! Jag hoppas verkligen att lärarna ger de toppbetyg, för det gör jag!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>