Vikten av synlighet

I fredags startade Malmö Festivalen och jag såg fram emot att ta del av det nya upplägget. I år har man gått ut med informationen att all musik flyttas från Mölleplatsen till Folkets park. Helt ok för min del. Från Folkets Park ner till city skulle det vara aktiviteter. Roligt tänker man då den biten är en ganska tråkig del av staden. Tar cykeln ner till folkets park och börjar sedan min vandring. Det hela startar bra med design och miljötänk och utställningar längs gatan. MEN efter några 100 meter slutar det hela och utan skyltar är det en rejält lång bit att ta sig vidare till fots ner till stan! Det dröjer en bra bit och en högersväng (som många missade) för att se nästa steg. Min spontana reaktion är att man har tänkt rätt och att det som finns är rätt men att man glömt bort att folk inte kan se det som inte syns!!! MALMÖ STAD skärp er när det gäller att marknadsföra er på plats!! Hur ska gemene man veta vilken gata man ska gå ner på om där inte finns skyltar! Varför ”slösa” med plats längs med gatorna istället för att sprida ut marknadsstånden och ha in lite gatumusiker så att det blir liv och härligheter mellan de olika ”stationerna” av utställningar från parken och ner till stan! Det räcker inte att prata men måste även synas på riktigt PÅ PLATS!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>