Webb 3.0

Webb 3.0

sökmotorer

Jag vet inte hur ni fungerar men jag är en frenetisk Google användare. I min lilla värld finns det inget som inte går att hitta på Google. Visst vissa dagar och vissa sökningar tar lite längre tid men för det mesta hittar jag det jag söker. Då kan det vara allt ifrån en kinesisk tidning inom byggindustrin till huruvida jag ska vaccinera mina barn eller inte. Tja, ni förstår säkert.

Igår kom jag över en artikel på IDG gällande framtidens sökmotorer. (tack Catrine) Det gläder mig att det finns de som anser att saker och ting alltid kan bli bättre! Nu arbetar man på en ny sorts sökmotor som ska kunna ge en mer korrekt svar. Saxar en bit av artikeln här:

”Tänk dig i stället att du kan kommunicera med datorn genom att ställa konkreta frågor och datorn ger dig lika exakta och korrekta svar på dina frågor. Hur långt är det mellan Stockholm och Budapest? Svar: 1 317 kilometer. Var befinner sig den internationella rymdstationen ISS just nu? Svar: ovanför Sri Lanka.”


”Tekniken är en ny typ av sökmotor som kallas Wolfram Alpha och den anses av många vara det första riktiga steget mot det som kallas för den tredje generationens webb eller webb 3.0. Men innan vi rusar iväg till framtiden, stannar vi kvar i 2009 för att bena ut vad en sökmotor egentligen är.”

Läs hela artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>