Gamla och nya medier, igen..

Läste idag hos Wheelforce Media ett intressant blogginlägg som handlar om yrkesetiken i gamla och nya medier. Basen var i att det har varit en journalistdag i Umeå angående just yrkesetik och en av föreläsarna var Sofia Mirjamsdotter, alias Mymlan som var inbjuden för att debattera om bloggfeber, nätjournalistik och yrkesetik. Det som framgår av detta blogginlägg är just den problematik som finns idag med journalister, deras arbetsgivare och de nya medierna.

Hur ska de förhålla sig?

För mig personligen är det självklart att man som media idag måste jobba med de nya medierna, inte mot de. Men jag förstår att det kan ta tid och krävas en hel del eftertanke innan man är där helt och hållet. Men bara det att man diskuterar det på en journalistdag tycker jag är ett stort framsteg! Nu ska jag bege mig ut i bloggvärlden och läsa lite mer av allt det som alla andra skriver om :)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>