Vilken målgrupp?

Vilken målgrupp befinner du dig i? Det är knappast något man funderar på om dagarna, tror jag. Grejen är ju den att vi alla befinner oss i olika målgrupper hela tiden. Det är bara det att vi har inte själva bestämt vilken vi ska tillhöra utan det är de stora aktörerna, företagen på marknaden som avgör det. Är du kvinna mellan 25-35 så ska du vilja köpa en viss sorts kläder och säkerligen en viss sorts smink. Problemet dyker upp när de som är i den sk målgruppen inte anser att de är där. Vad gör man då? Som företag gäller det nog främst att vara uppmärksam på sin försäljning och att ha en tillräckligt övertygande reklam så löser det sig nog, eller? Som konsument får du stå emot och hitta andra vägar eller helt enkelt ge efter, typ….

One comment

  1. Det där med målgrupper är ganska kul. Själv är jag en traditionalistisk kollektivist sysselsatt inom jordbruket. :) Läs mer om hur fel det kan bli på http://petercarlsson.wordpress.com/2009/11/12/malgruppsurval-en-kul-vetenskap/

Trackbacks/Pingbacks

  1. Målgruppsurval, en kul vetenskap … « By Peter Carlsson - [...] en kul vetenskap … Min kollega Sanna har i sin blogg skrivit en fundering kring målgrupper. Jag tycker det ...

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>