Är datorn en tidstjuv?

Tycker du att datorn är en tidstjuv? Säger folk till dig att datorn är en tidstjuv?

Anser du att du egentligen borde lägga din tid på annat? Då tycker jag att du ska göra det! Låter det fräckt? NÄ. Det är verkligheten. Hade en diskussion med min mamma (hon lär läsa detta) kring det här med om datorn är en tidstjuv eller inte. Hon ansåg delvis, utifrån några artiklar hon hade läst, att de nya sociala medierna nog var tidstjuvar. Hon hade blandannat läst en artikel (jag kunde tyvärr inte hitta den) om att studenter idag har för lite tid att plugga för det tar för mycket tid med  facebook, twitter, bloggar och annat på nätet. Min omedelbara respons på det var, men vad gjorde man som (i detta fallet) student för 15 år sedan då? eller för 30 år sedan? Fanns det inte annat då som ansågs vara en tidstjuv men som man ändå sysslade med? Mor min erkände då snabbt och med lite glädje i rösten. Jo, men där har du en poäng, vi gick ju alltid ner till AF (skrev jag rätt?) där satt vi och snackade skit, drack rödvin och rökte pipa! Snacka om tidstjuv! Tänker på när videospelen kom, när det blev fler teveprogram, när datorn gjorde sitt inträde i våra liv, när internet kom, när dataspelen kom, tja jag kan nog hålla på i en evighet. Och jag skulle nog egentligen kunna börja med när jazzen och rocken kom in i våra farföräldrars liv. Hur många tidstjuvar var inte det! eller? hur var det egentligen med den saken!

NÄ datorn är ingen tidstjuv. Men för den som hellre läser en bok eller går en promenad är det en tidstjuv att försöka få tiden att räcka till att även twittra, vara på facebook och blogga. Men för er som inte vet, ännu. Ta reda på fakta och fatta sen ett beslut. Allt blir mycket lättare då. Men kom inte bara och säg att datorn är en tidstjuv för att den råkar ha en massa nytt innehåll. För det stämmer inte. Längre än så har vi väl kommit, eller hur!

När det gäller min mamma och vårt samtal så avslutades det med att hon bad mig komma och visa och förklara de olika nya fenomenen på nätet. För hon förstod att utan kunskap kan man inte fatta egna beslut. TACK mamma, jag kommer omedelbart!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>