Hur tänker försäkringskassan?

Hur tänker egentligen försäkringskassan? Jag vet att det är många med mig som skrivit i sina bloggar om detta men jag har ännu inte debatterat öppet kring detta ämne. Nu är jag dock oerhört besviken, irriterad, förbannad och förundrad över hur det kan gå till i vårt land! Trots att jag är helt emot det så funderar jag starkt på om vi inte borde gå över till en privat sjukförsäkring istället! DÅ har det gått långt om jag ens snuddar vid de tankarna.

Lyssnade på P1 imorse påväg till kontoret och där var en intervju med Christina Husmark Pehrsson. Jag blir bestört! Av två anledningar. Den första är att de kan ju inte själva beskriva vad den här ”introduktionskursen” på arbetsförmedlingen är, hur i hela friden ska då svenska folket tolka det? Sen funderar jag på om de helt glömt bort att svenska folket är fostrade i två saker gällande just detta ärende. 1. Försäkringskassan går man till när man behöver pengar om man är sjuk. 2. Arbetsförmedlingen går man till när man behöver ett jobb. PUNKT!!!! Hur i hela friden tror de att man från detta ska kunna ta till sig att man ska ”slussas” från försäkringskassan till arbetsförmedlingen (akassan) utan att tro och tänka att de vill att man ska byta jobb eller börja jobba. I intervjun säger Christina Husmark Pehrsson att det ska vara en ”personlig” kurs med rehabilitering och där man ska få hjälp i sin framtid. jovisst!!

Hur ska det gå till när de har stängt ute läkarna??? För det är min nästa fundering. VAR är läkarna, de som faktiskt kan sjukdomar, i detta??? Är det inte läkarna som borde vara inkopplade i sina patienters väl och ve? Är det inte läkarna som borde ha en diskussion med försäkringskassan och ev. arbetsförmedlingen tillsammans med patienten för att bedöma hur man ska gå vidare?? För vad jag vet så är INTE personalen på försäkringskassan och arbetsförmedlingen utbildade läkare, eller har jag missat något??? Dessutom finns det i sjukvården ett gäng väl utbildade rehabiliterare som är kopplade till läkarna. Det är ju de som faktiskt kan sjukdomsbilderna, var finns de i hela den här diskussionen??

Jag kan förstå att man vill hjälpa de som är sjukskrivna att bli mindra sjukskrivna men herregud! Det måste ju göras på rätt sätt!

NÄ, skärpning Sverige och de som sitter vid makten. Ni måste verkligen börja lyssna på de som finns runtomkring er. För hur det än är så lever vi i Sverige och även om vi är uppfostrade att ”lyda” vår regering så är vi också uppfostrade i att vi faktiskt har något att säga till om när vi tycker att de som är ansvariga gör fel!

2 comments

  1. en gripande och trist historia!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>