Framtidens digitala magasin

Hur kommer framtidens tidningar och magasin att se ut? Kommer de att finnas kvar i den form de finns idag? Eller kommer framtidens tidningar att vara helt digitala? Om de då är digitala är det enbart via webben vi kommer att läsa de eller kommer det att komma nya sätt att läsa vår favorittidning på? Det är många frågor och jag tror inte att någon har alla svar, ännu. Men jag anar att det är många som funderar och diskuterar detta fenomen.

Oavsett om det är Sydsvenskan, The Guardian, iForm, Matochvänner eller Affärsvärlden så gillar jag min tidning. Men det innebär inte att jag måste ha den i pappersformat, eller? Det beror på hur väl man kan anamma hur vi människor fungerar. Igår hämtade jag hem en app för The Guardian till min iPhone. Den är helt underbar! Den attraherar mig fullständigt och tillåter mig att verkligen själv bestämma vad det är jag vill se och läsa. Klart att jag vill ha nyheter, är ju därför man läser en dagstidning. Men sen är det ju allt det där andra, kultur, film, musik, sport, mat, mode m.m. Där är det underbart att bara själv kunna välja från dag till dag vad det är jag är intresserad av. Allt finns där i min lilla tekniska värld och jag väljer själv. När jag själv får välja vill jag ha mer!

Några som också funderat kring det här med tidningen och dess framtid är Bonniers. Man får utan tvekan habegär och jag hoppas att verkligheten och framtiden är här mycket snart :)

Mag+ from Bonnier on Vimeo.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>