Har du funderat på ditt foto?

Har du funderat på ditt foto?

sanna_bild

Är du en av de som funderat kring och faktiskt gjort något åt ditt foto som är synligt i de sociala medier som du närvarar i? Då är du på rätt spår! Tänk själv hur viktigt det är att titta en person i ögonen när man pratar. Samma sak gäller på nätet. Fast med lite lösare regler. Här gäller det att ha ett foto som visar att man faktiskt bryr sig. Att man har lagt ner lite tid och kraft på att visa vem man är. Oavsett om det är en bild på när man är 5 år eller en med hatten nerdragen över ögonen. Det viktiga är att ha en bild som visar upp en sida av sig. Den sida man vill visa upp i just den stunden.

Läste ett mycket intressant blogginlägg hos en fotograf i just detta ämne. Nyligen blev han uppmärksammad på hur viktigt det är med bra avatarbilder och vilken hjälp han som fotograf kan ge de runt omkring honom. Han beskriver även problematiken hos företag som tycker att det är ok att lägga ut en bild som är tagen för ett företagsid. Mer fel än så kan det inte bli. Om det inte finns en tanke bakom det. Läs inlägget här

Efter att ha läst hans inlägg ska jag själv ta mig en rejäl titt på mina foto och se vad som kan göras. Kanske är man lite trist i sin förändring. Kanske borde man förändra sig mer, eller?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>