Datorn leder till verkliga möten

Mer eller mindre varje dag möts man i media och på olika bloggar av hur stort de sociala medierna kommer att bli under 2010. Att det kommer att bli en boom. Jag är inte förvånad. Vad som däremot förvånatmig, först, är när jag har förstått att användandet av de sociala medierna såsom Twitter och Facebook faktiskt lett till att folk möts mer, i verkligheten. Min första reaktion var, men hallå! Så kan det väl ändå inte vara. Vi använder väl twitter till att möta nytt folk men slippa träffa de! Eller? Nja… när jag tänkte efter så insåg jag ju att det nog ligger något i det som t ex Driftig.nu tar fasta vid under 2010. Vi vill mötas och det är pga de sociala medierna. Vi lär känna varandra men det räcker inte. Vi vill mötas IRL (in real life) som ungdomarna säger.

Inser det på riktigt när dottern kommer hem och berättar att hon får besök från en annan stad från en hon lärt känna på nätet, samtidigt som flera av mina Twittervänner träffas för lunch. Tja.. det är nog bara att hänga på!

2 comments

  1. Ja, det är nog så, vi är sociala varelser helt enkelt :)

  2. kan tycka det är rätt skönt att konstatera just det :)
    Under alla år har man fått höra att datorn bara leder till introverta beteende och att det är mycket bättre att läsa en bok… jag är övertygad om att det ena inte är bättre än det andra och att allt leder till social kontakt med andra människor!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mötesindustrin och mediabranschen | - [...] på internet (twitter, facebook) där tusen och åter tusentals människor kan mötas. Enligt de undersökningar jag har läst så blir ...

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>