Hur ska tidningarna fånga oss läsare

Snappade i helgen upp (via Jardenberg) en intressant tankegång gällande hur tidningarna missar att fånga upp oss läsare dagligen. Inlägget heter ”Hur skulle tidningarnas webbplatser se ut om de var anpassade efter mig”. Jag håller med bloggaren och undrar just varför dagens tidningar är så rädda för att låta oss läsare vara mer inblandade. Jag är övertygad om att ju mer information vi kan påverka själva desto mer vill vi ha. Men vi vill ha det på vårt eget sätt. Inte så som någon har sagt att det ska vara. Och framtiden (eller kanske redan idag) kommer att ge oss de möjligheterna. Det är vi som skapar det vi själva vill ha. Med eller utan de stora mediehusens goda minne.

Om du själv fick välja. Skulle då inte den bild som målas upp (enligt Peter Rosdahl) med väderlek, morsdag och postgång vara idealet tillsammans med dagens nyheter (jag personligen vill då ha både lokalt, nationellt o internationellt) och mina favoritbloggar som är uppdaterade.

Hmmm… undrar när appen för det dyker upp. För om den inte redan finns, så kommer den. Eller kanske jag ska se min iPhone som just det jag precis beskrivet? I den har jag ju precis allt det som är ovan. Och jag har det med mig hela tiden. Men visst… nu var det ju tidningarnas kapacitet och vilja att göra oss läsare till lags vi pratade om. Inte vilka apps som finns tillgängliga. Dessutom läste jag i helgen att – iPhone är en väldigt elegant lösning på att ge människor ngt att fördriva tiden på i väntan på något annat ;)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>