The New York Times

The New York Times
thenewyorktimes
Denna veckan tittar jag lite närmare på en av amerikas främsta dagstidningar. The New York Times . Denna dagstidning anses vara nr 1 i USA. Tidningen grundades 1851 i New York City. Ägare är The New York Times Company som även ger ut 18 andra dagstidningar, däribland International Herald Tribune och The Boston GlobeTidningens motto, som tryckts i övre vänstra hörnet på första sidan, är ”All the News That’s Fit to Print.” Idag är man även stora på nätet och det har skrivits mycket de senaste veckorna kring deras beslut att börja ta betalt för sina nyheter online. På nätet är det även lätt att hitta de globala nyheterna och för oss i Sverige kan man med enkelhet få till sig de nyheter man behöver internationellt.
Tidningen är indelad i olika sektioner, se beskrivningar på de här.
Tidningen kommer ut dagligen i en upplaga på över 900 000 ex.
Jag är nyfiken på hur deras betalningsupplägg kommer att fungera i praktiken och även hur det kommer att påverka övriga världens dagstidningar. Jag håller ögonen öppna och återkommer med mer info när jag kan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>