Fredagstitt

Som tidningsälskare så gillar jag, naturligtvis, alla undersökningar som görs, både i och utanför Sverige. Den som dök upp här i Sverige senast var från TNS SIFO, ledande på marknadsundersökningar i Sverige. Rapporten som släpptes var Orvesto Konsument 2009:3. Här kan man läsa om vilka tidningar det går bra för och vilka det går mindre bra för. Man kan även se vilka tidningar som är mer lästa av kvinnor eller av män. Undersökningen är gjord under hösten 2009 och de som är intervjuade är ett utsnitt av Sveriges befolkning i åldern 15 – 79 år.

När man då pratar om tidningar och deras läsare så kommer man osökt in på veckans lite tristare nyhet. Igår kunde man läsa att DN varslar över 100 personer. Annonsintäkterna har minskat och förlusten blev så stor som över 100 miljoner. Vi får hoppas att de kan rädda upp det hela och komma ut med huvudet högt och inte för många uppsagda i slutänden.

Själv fastnade jag framför den här filmen med gamla reklambilder från svenska tidningar. Ibland är man glad över att vi går vidare medan det samtidigt är skönt att veta att det bevaras för oss att se, le och minnas!

YouTube Preview Image

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>