Ungdomar och sociala medier

Läste häromdagen på Mediavärlden att det gjorts en undersökning i Amerika kring ungdomarnas användande av sociala medier. Visar sig att ungdomar mellan 12 och 17 verkligen gillar sociala medier men helst inte Twitter och bloggar. De föredrar facebook och youtube.

Med fyra tonåringar i åldrarna 13 – 19 så kan jag omedelbart skriva under kring detta. När jag kom hem översvallande och pratade om Twitter så tittade de frågande på mig. De hade faktiskt inte den blekaste aning om vad jag pratade om. Och de har inte varit speciellt intresserade av att veta mer heller. När det gäller bloggar så är det enbart den yngste, tjejen, som visare något intresse. Hon läser modebloggar och kan tänka sig att blogga framöver. Men killarna är oerhört ointresserade. Däremot spenderar de massvis med tid på just facebook och youtube.

Hade kanske inte behövs någon stor undersökning ;)

3 comments

  1. Då är jag kanske halv ungdom fortfarande : ) Jag måste erkänna att Twitter har jag lite svårt att ta till mig. Om du har några tips på hur eller vad jag ska göra för att upptäcka hela härligheten så är jag idel öra, men just nu leder Bloggar starkt. (Ska dock även i framtiden försöka Twittra om böcker i Bokcirkel för alla : )) Även Facebook besöker jag flitigt och tycker det är kul att se vad mina vänner syssla med, dock förstår jag inte riktigt de som uppdaterar status mitt i middag på restaurang, etc. (pratade alldeles precis med en väninna i London om detta). Även You tube har jag lite brist på intresse för… letar ibland upp någon nostalgilåt, men inte mer än så.

    Fortsatt trevlig onsdag kväll!
    /M

  2. För bara några månader sedan så såg jag på Twitter med stora undrande ögon och tänkte att det kan man väl ändå inte hålla på med! Men sen ändrade jag mig och tänkte att jag ändå måste testa. Det är jag glad för idag :) Men fortfarande idag så går det dagar när jag inte alls twittrar. Men jag har insett att det är helt ok :) Är ju liksom jag själv som bestämmer hur mycket, om vad och när jag vill twittra! Så testa :)

  3. Jag ska testa mer, snart : ) Av ngn anledning verkar min kreativitet och mitt engagemang allitd bli större på plats i Sverige. Men till påsk landar vi i Malmö o då är det dags att ta tag i livet : ) Tills dess upptas tiden av avsked och avslut (eller kanske ”på återseende”).

    Trevlig fredag!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>