Tidningar om möten

I min brevlåda dimper det emellanåt ner två tidningar om möten. Det är tidningen Konferensvärlden och tidningen Meetings International. Båda svenska tidningar. Båda med inriktning möten. Till utseendet och delvis till innehållet så skiljer sig tidningarna ordentligt åt. Meetings är en oerhört vacker tidning med ett mindre format och en härligt soft känsla i pappret. Mer svart/vitt, oerhört vackra bilder och längre artiklar. Konferensvärlden har det klassiska tidningsutseendet med sitt glassiga papper, mycket färg och artiklar i blandade längder.

Jag tycker att tidningarna kompletterar varandra bra. Det jag tyvärr tror är att om man inte är överdrivet tidningsnyfiken (som jag) eller jobbar med just planering av möten, tja, då missar man nog dessa tidningar. Därför vill jag här och nu slå ett slag för betydelsen av att läsa om möten och mötesarrangemang i en faktatidning. Som företagare inser jag vilken kraft det är att ta till mig den kunskap som besitts hos de personer som blir intervjuade i dessa tidningar.

Som exempel kan jag nämna följande:

Konferensvärlden har i senaste numret en intervju med Stefan Nilsson kring de senaste mötestrenderna. Oerhört intressant även om man bara ska anordna en lunch för några kunder eller en kväll för sina kollegor/anställda/vänner. Vem vill inte veta vilka trenderna är ;)
Ytterligare är där en artikel kring hur man kan aktivera alla tre sinnena kring ett möte. Kan vara bra kunskap i de flesta lägen har jag en känsla av.

I Meetings senaste nummer kan man blandannat läsa om hur flockbeteendet hos djur kan hjälpa oss människor att förstå hur vi ska agera. Det är nog något de flesta av oss skulle behöva veta ;)
Man kan även läsa en intressant artikel om korttidsminnet och om hur viktigt det kan vara att ha koll på hur hjärnan faktiskt fungerar. Det står såhär: ”Den som har kunskap om hur hjärnan fungerar – dess möjligheter och begränsningar – har större förutsättningar att nå mottagarens hjärna med sitt budskap”.

Trevlig läsning!

2 comments

  1. Två helt nya tidningar för mig. Jag är allt lite sugen på Meetings, vi får väl se vad de blir av det hela till sist.

    Fortsatt trevlig kväll!

  2. Roligt att du tyckte det lät intressant! Berätta gärna hur du gör framöver :)
    Ha en bra vecka!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>