En trevägs modell för sociala medier

En trevägs modell för sociala medier

vad göra?

I förra veckan bloggade Ronnestam om en trevägsmodell för en bra strategi kring sociala medier. Det är svårt idag för alla företag att ta ställning till hur man ska göra kring de sociala medierna. Ska man använda sig av alla de vägar som finns? Om man gör det hur ska man gå tillväga, vilka regler ska man följa, hur ska man förhålla sig till det som företag? Det finns många oerhört duktiga människor idag som skriver om de sociala medierna. Jag har tidigare tipsat om några stycken. Men den modell som Ronnestam presenterar tycker jag är riktigt bra och vill gärna tipsa vidare om här.

Det hela bygger på tre modeller:

Den sociala trappan
Denna modellen fokuserar på den övergripande processen

Den sociala verktygsmatrisen
Här vet du redan vilken sorts närvaro ditt företag behöver. Det är nu dags att kartlägga de verktyg som behövs för att du ska veta när du ska vara tyst, när du tala och när du ska lyssna.

Den sociala virala spiralen
Nu handlar det om hastighet. Sprid din information. Men gör det med eftertanke, finess och timing.

Som läsare får man en ingående presentation av de tre modellerna och hur man kan använda sig av de i sitt företag. Är du om något intresserad av vad de sociala medierna kan göra för dig och ditt företag, gå då in och läs hela inlägget här.

One comment

  1. Jag har nu också läst den och kan också starkt rekommendera andra att läsa den, tack för tipset.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>