Veckans återblick v. 8

Så var sportlovsveckan i Skåne över och dessutom försvann snön på kuppen! När jag gick ut idag så såg jag de första solträngda små vintergäcken, snacka om vårkänsla! Veckan som gått har varit lugn och skön. Har hämtat igen lite tid och fått iordning efter några olika jobb som leverats, vilket alltid känns skönt. Innebär att man kan bita tag i nästa grej med hull och hår imorgon måndag :)

Ute i tidningsvärlden har det hänt en hel del just denna veckan. Medievärlden skrev i fredags om hur platsannonsvolymen minskat 39% under hela året. Allt enligt Tidningsutgivarnas platsannonsindex. Vi får för tidningarnas skull hoppas att det antingen vänder eller att det dyker upp andra lösningar på intäkter.
I Vassa Eggens analysbrev kan man blandannat läsa om minskningen av dagstidningarnas upplagor i Sverige. Dessutom kom TS ut med sin upplagetidning. Läs här.

Avslutningsvis vill jag ta en funderare kring det här med gratistidningar. Jag kan varken säga att jag tror på det eller inte tror på det. Det jag tror på är att folk vill läsa det som är välskrivet och intressant. Oavsett om man har betalat eller inte betalat för det man ska läsa. Men jag är imponerad över de som driver sina idéer framåt och faktiskt inte tar betalt för det. En som verkligen tror på sin idé är Lars Yngve som driver tidningen Nya Upplagan. Idag kan man läsa en lång intervju med honom i Sydsvenskans söndagstidning. Mycket intressant och tänkvärt! Har du inte redan läst det så gå till närmsta bibliotek och låna söndagsdelen :)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>