Internationella kvinnodagen

För 16 år sedan lyckades jag, till min mors lycka, med konststycket att föda en son på just Internationella kvinnodagen. Han är idag en lång, snygg, empatisk tjejtjusare (dock även en aning Don Juan ;) . Tjejerna kommer till honom för att få råd och hjälp i de mest konstiga situationer och hälften av de vill nog helst bli flickvän till honom. Men jag är stolt över att ha fött just en son på den här dagen och han är min årliga hågkomst av den här dagen och hur viktig den är för alla oss kvinnor.

Så utan vidare firar vi den här dagen, alltid. Nu är jag lite nyfiken, hur firar alla andra den här dagen? Finns det något speciellt man kan eller bör göra? På min andra blogg Veckans middag har jag lagt upp en uppmaning kring just det här. Gå gärna in där och var med och kom med dina förslag på den typiska kvinnliga maträtten :)

Såhär står det på Wikipedia:

Den internationella kvinnodagen firas den 8 mars.

Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av FN och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 vid den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett ”grattis på kvinnodagen” – en gest som dock många feminister reagerar mot då de knappast anser att det finns anledning att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>