Tack för dagens teknik

Tack för dagens teknik

I fåtöljen sitter ena sonen, dator i knät och hörlurar på. I stora soffan sitter maken med dator i knät, bredvid sitter dottern med dator i knät. I lilla soffan sitter jag själv, utsträckt, även jag med dator i knät och hörlurar på. Teven är på med en actionfilm som vi alla fyra både ser och inte ser. Plötsligt säger maken något. Han har precis läst ett intressant inlägg på en blogg han följer. Vi lyssnar alla och diskussionen är igång en stund, innan vi alla återgår till vårt eget.

Sen tar sonen av sig ena hörluren, böjer sig fram och ber sin pappa lyssna på en låt han precis hittat. En stund senare har maken/pappan fått lite ny musik att fundera på. Dottern knackar mig på axeln och ber mig läsa texten hon precis skrivit inför ett skolprojekt. Vi går igenom den tillsammans innan hon fortsätter skriva.

Allt detta händer en vanlig, alldeles normal, söndagkväll i vårt hus.

Utifrån ser det nog inte riktigt klokt ut och vi skojar ofta om det. Men för oss är det det ultimata. Vi kan på en och samma gång göra det vi själva tycker bäst om, lyssna på vår egen musik, surfa på våra egna favoritsiter, samtidigt som vi faktiskt umgås och emellanåt pratar ganska mycket OCH ser på diverse TV program.

Tacka vet jag dagens teknik som gör detta möjligt (sen kanske det har lite att göra med annat oxå men just idag vill jag tacka tekniken)!

One comment

  1. Att vara tillsammans utan att umgås – eller kanske att umgås var och en för sig. Ett alternativ så bra som vilket! Inte alls olikt hur det under många år har sett ut när jag ”hänger” med en av mina vänner hemma i Malmö. Vi kan befinna oss i samma lägenhet (rum), tysta, bläddrandes i inredningstidningar, en kommentar då och då… Ett umgänge jag alltid har uppskattat.

    Fortsatt trevlig torsdag!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Torsdagskrönika – en dag med media | - [...] twittervänner och troligtvis kolla in minst en eller två youtube filmer som ungdomarna vill visa. Kvällen slutar med att ...

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>