Digitalt eller moleskine i en analog värld?

Digitalt eller moleskine i en analog värld?

för fler inspirerande moleskinsidor kolla här.

Jag är en digital person. Älskar min dator. Min iPhone. Min synkning av kalendrar. Mina påminnelser. Men jag är också en analog person. Älskar att göra små anteckningar. Älskar att skriva med olika sorters pennor. Det finns ju så många! Älskar att klistra in små lappar i anteckningsböckerna med saker som har hänt eller ska hända eller bara med saker jag tycker är vackra. Fram till för inte så längesedan fick jag utlopp för allt detta genom att jag helt enkelt hade en analog kalender. Problemet med den är ju bara det att den faktiskt aldrig påminner en om vad som händer om en kvart eller i övermorgon. Dessutom måste man ju alltid ha den med sig. Tillsammans med telefon och laptop. Så jag gick över till den digitala världen. Skönt. Tills jag började sakna den analoga världen.

Detta har jag sen funderat på fram och tillbaka på. (jo jag vet.. ilandsproblem, tråkigt men ändå) Men häromdagen visade maken mig en mängd bilder på illustrationer i moleskineböcker. DÅ insåg jag att bara för att jag kör en digital kalender hindrar ju faktiskt inte att jag har en underbart härlig moleskine anteckningsbok med mig överallt. Om jag vill. Där kan jag klottra, klistra, skriva, samla vad jag vill utan att bry mig om att den inte påminner mig om vardagen. För det gör ju min digitala värld så bra :)

funderingar en söndagkväll när jag borde summera veckan som gått…. får bli imorgon istället :)

One comment

  1. Absolut kan man det ; ) Jag har analog kalender och en massa anteckningsböcker. Har fortfarande inte börjar använda kalenderfunktionerna i varken datorn eller BlackBerryn. Tänkte ett tag ”förenkla” mitt liv och skaffa en superenkelt telefon, inser att det aldrig kommer hålla. Så snart står jag där nog jag med, men iPhone och synkroniserade kalendrar… men mina anteckningsböcker behåller jag : )

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veckans återblick v.10 | - [...] Epost/Mail « Digitalt eller moleskine i en analog ...
  2. Receptsamling | Veckans middag - [...] med kombinationen av analogt och digitalt har jag tagit upp på min andra blogg som du kan läsa här. ...
  3. Google chrome | - [...] veckan skrev jag om den analoga anteckningsboken kontra den digitala. Såg även ett program på SVT om en japansk ...
  4. Veckans återblick v.11 | - [...] Detta är en fråga som jag ständigt återkommer till. I olika former. Just nu handlar det om anteckningsböcker och ...

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>