Torsdagskrönika – en dag med media

iPhonen ringer. Klockan är 7 och det är alarmet som väcker mig. Stiger upp, duschar, sätter på te. Hämtar dagens tidning, Sydsvenskan. Slår en första blick och ser vad de stora nyheterna är. Slänger tidningen på bordet för alla att se samtidigt som jag slår på P1 (jag älskar P1) för att höra nyheterna. Kl. åtta har tonåringarna passerat förbi köksbordet, bläddrat i tidningen, pratat med oss, kollat morgonens sms och gett sig av till skolan. Då sätter jag och maken oss vid köksbordet och slår upp tidningen. Vissa morgnar kollar jag även mailen och lite twitter medan vi äter frukost. Sen bär det iväg till kontoret.

Väl på kontoret slänger jag iväg en incheckning på Gowalla innan jag får upp datorn på skrivbordet. Det första jag gör är att öppna twitter, vad har hänt? Sen facebook och mailen. Svarar på de mail som behövs besvaras. Sen är det dags att kolla några av mina favoritbloggar innan jag det är dags att gör dagens inlägg på mina bloggar. Dagen fortlöper tills posten kommer. Då är det dags att gå över till den analoga världen och se vad som har hänt i de tidningar mina kunder annonserar i. Här är det en salig blandning av dagspress, fackpress och konsumentpress.

Efter några timmars arbete är dagen på kontoret slut. Dags att packa ihop dator, sladdar, tidningar, iPhone och bege sig hemåt. Hemma finns tonåringarna som för det mesta smsat några gånger redan innan jag dyker in genom dörren. Väl hemma fastnar jag i soffan med datorn i knät. Dags att åter kolla twitter, facebook, rssflöden och bloggarna. Kanske skriva några inlägg. Prata med några twittervänner och troligtvis kolla in minst en eller två youtube filmer som ungdomarna vill visa. Kvällen slutar med att jag, maken och större delen av ungdomarna sitter i sofforna med datorer i knät. Diskuterandes nätet, musik, teveprogram och en och annan tidning. På teven snurrar dessutom inget teveprogram utan för det mesta något från play tv ;)

Jag har troligen glömt något men inser att min dag består utav media. Och jag älskar det! Hur ser din dag ut, består den av mycket media?

Idén till detta inlägg hittade jag hos Mymlan som i sin tur hittade det hos Sandra

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>