Livet i en väska

Stora delar av mitt vardagliga liv eller rättare sagt hela mitt vardagliga liv får plats och bärs runt i en väska. Så är det och kommer alltid att vara. Det ända som förändras är väskan jag bär runt på och delar av innehållet. Problemet är att hitta den perfekta väskan, som aldrig behöver bytas ut! Men så enkelt är det inte. Men om man håller det till att vara en väska som ska funka mellan 9-17 måndag-fredag då. Hur ser den ut?

För min del så har jag testat allt från en ryggsäck från Boblebee till Timbuk2 till tygväskor med handtag till att använda en ryggsäck och en handväska. (DET gör jag inte igen… för mycket att hålla reda på)
För knappt två år sedan trodde jag att yes! nu har jag hittat den perfekta väskan. Det var/är en väska från Sandqvist. Och ja, den är hittills den bästa men när jag började cykla fram o tillbaka till kontoret så insåg jag snabbt att här håller inte denna väskan. Den saknar nämligen den viktiga strap som gör att väskan blir mer som en ryggsäck än axelremsväska. Jag införskaffade då en Timbuk2 messengerbag. Visade sig att den var alldeles för stor för mig och det kändes som att väskan bar omkring på mig istället för tvärtom. Så den sålde jag. Har sen använt min Boblebeeväska men den är tung i sitt utförande och det är svårt att ha ryggsäck när man behöver komma åt nycklar, plånbok m.m enkelt. Dessutom får det faktiskt inte plats så mycket i den sortens väska.

Men vad är det egentligen jag har i min väska då?

Laptop, 2st moleskine anteckningsböcker, antal plastfickor/mappar med jobbpapper, pennskrin, kuvert, smink, iphonesladdar, iphone, bankadaptrar, näsdukar, smink, nycklar, plånbok, pocketbok, minst två tidningar. Ngn dag i veckan innehåller väskan även träningskläder, men de kan jag ha vid sidan av.

Hur ska jag använda väskan?

Den ska sitta bra när jag cyklar. Den måste tåla regn. Den ska vara enkel att hitta saker i. Det ska vara lätt att nå alla saker i den även när den sitter på. Den ska även sitta bra när jag går eller ev. åker buss. Den ska vara såpass snygg att den funkar oavsett om jag ska till kontoret eller på kundbesök.

Hjälp mig någon!!

Fler som funderar kring det här med väskor hittar man blandannat här och här.

2 comments

 1. Ingalill

  Hej hej!

  Jag har en favoritväska som jag köpte på Svanströms för ett tag sedan. I den ryms ALLT på ett organiserat sätt. Love it! Den ser ut så här:
  http://www.brandmerchandise.com/productimages/903402.1.jpg

  För att se hur den ser ut inuti kan du kika på småbilderna som finns här:
  http://www.buy.com/prod/case-logic-xn-vertical-messenger-bag-top-loading-nylon-black-case/q/loc/16234/204107665.html

  Lycka till med väskköpet!

  hälsar
  Ingalill (som du har twittercirklat med någon gång)

 2. Hej Ingalill, vad roligt att du hittat in även här :) Tack för tipset med väskan, gick in och kollade på den. ”tyvärr” så är det nästan en sådan jag har idag, från Sandqvist. En suverän väska på alla sätt o vis men den är oerhört tung på ryggen när man cyklar. Annars använder jag den när jag inte har ryggsäcken. Lovar att berätta hur det går :)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>