Livets vägval – torsdagskrönika

Idag kom en kär väninna in på ateljén. Eftersom vi inte setts på flera månader blev jag härligt glad och beslutade omedelbart mig för att allt jobb fick läggas undan till imorgon istället. Nu skulle det pratas livet, jobbet, familjen, mannen, ja, ni vet, allt det där man behöver ta reda på när man inte setts på ett tag.

Någon timme senare inser jag att livet kan verkligen ta svängar med en. Att som 40 åring tro att man har ett stabilt och tryggt liv där allt är som det ska är något som är få förunnat, om ens någon. Halva livet har gått. Halva livet är kvar. Har man tur har man man, barn och jobb. Har man inte tur så finns något av det inte med i bilden. Men handlar det verkligen om tur? Tror inte det. Det handlar snarare om vad man vill få ut av livet. Vad man tycker är viktigt och vad man prioriterar. Min väninna står stark i mitten och tar ett steg framåt. Igen.  Jag står vid sidan av och ler. Jag är stolt över att ha en sådan väninna. Stolt över att jag kan se delar av mig själv i henne. Jag är mer försiktig. Stark på ett annat sätt. Men även jag har gjort mina val och sedan sett ett resultat som jag är nöjd med.

Denna torsdagskrönika tillägnar jag främst min väninna men även alla er andra kvinnor där ute! Stå upp för er själva. Njut av de val ni gör (även de som man kunde gjort annorlunda). Se er omkring och ta tillvara på det som är det viktiga. För dig själv. Inte för andra. Njut. Lev. Andas. och framför allt LE! Imorgon är en ny dag och min största önskan är att få spendera den med mina barn, min älskade make och mitt fantastiska jobb. Vad önskar ni?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>