Varför blogga?

Varför bloggar man, egentligen? Varför bloggar jag? Varför bloggar du? Om du bloggar vill säga!

Min första blogg var egentligen mer som en dagbok över min tid och över vad som hände med mig när jag fick MS. Den hjälpte mig på vägen att må bra igen och när jag väl kände att nu ”klarar” jag mig, då släppte jag den bloggen. Då hade jag redan börjat blogga på Veckans middag och så småningom bestämde jag mig även för att blogga här på Salamander. Forfarande är det lite ryckigt här på Salamander men jag försöker hålla mig inom ramen för vad jag funderar på i mitt företagande, medievärlden och B2B. Min förhoppning är att jag ska kunna förmedla vidare det jag tycker är intressant. Genom att dessutom skriva ner det här blir det på något sätt allvar!

Så har även min man funderat och startade (trots att han sagt att han aldrig skulle göra det) en blogg (den hittar ni här). Inte så mycket för att informera en värld utanför utan för att faktiskt hålla reda på vad han egentligen gör hela dagarna. På något sätt få ett synligt resultat genom att visa det i en blogg. För oss som är egenföretagare eller småföretagare tycker jag det är ett suveränt sätt att hålla reda på sina projekt. Sen är det inte säkert att man kan skriva om allt men genom att faktiskt skriva ner en del, officiellt, så måste man även tänka till och fundera igenom det man gör. Något som jag tror det är lätt att man missar.

Hos Disruptive hittade jag den här korta men informativa film kring företagsbloggande. Mer kan man läsa här. Dessutom hittar du en liten bloggskola hos Mymlan här.

Så varför inte börja blogga?

One comment

  1. Klart intressant! Bra inlägg och bra video!
    Tack!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>