Organiserat kaos – torsdagskrönika

Brukar du organisera ditt kaos? Elller du kanske inte har något kaos? I min lilla värld har alla ett kaos, olika stort, men dock ett kaos. Och det finns inget underbarare än att organisera det. Håller ni inte med?
Lyckan att öppna ett nytt tomt excel ark och börja fundera på hur jag bäst kan få koll på det kaos som ligger överst på listan. Kanske är det en budget över hur mycket pengar jag spenderar på lunch. Eller siffror som ska mäta hur många gånger jag har gått ut med hunden i minst 20 minuter. Det bästa är de filer som jag skapar utifrån hur jag ska träna den närmaste tiden. Filerna skapas, trollas med, ändras. Och tillslut så är de färdiga och läggs i en fin liten mapp i datorn. Jag mår toppen! Träningsrundan går snabbare, pengarna är värda mer. Sen ska det kanske göras något i trädgården och oj, då åker excel arken fram igen. Nu ska det räknas, skrivas, mätas, skrivas och dokumenteras. Underbart!  Jag lyser som en sol och maken tittar på mig med oförstående blick, ler lite lätt och går strax därifrån.

Men det som är ännu bättre än excelfiler, det är när någon annan har gjort färdiga program som jag kan använda. Här kommer internet och framförallt iPhone och alla dess appar in! Det är underbart :) Jag njuter! Tekniken hjälper mig att göra ännu mer härliga dokumentationer av allt onödigt och kaosartat i mitt liv! Snart kan jag göra en dokumentation över alla onödiga pengar jag lagt ner på den här sortens program!
För mitt i allt detta organiserande så är det faktiskt så att när jag väl organiserat och dokumentar något. Tja, då är inte det roligt längre! Filen och /eller programmet hamnar långt ner i datorns innandöme och jag tittar omedelbart vidare efter något nytt!
Men vet du vad? Jag njuter och lyser som en sol och denna veckans införskaffade teknik/program som ska organisera mitt liv och mitt kaos är en ny stegräknare från Silva och ett konto på Runkeeper :)
Och kanske, kanske jag hittar ett nytt program som kan organisera alla mina tidningar i datorn också?

Har inte alla det såhär?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>