Att föreläsa i skolor

Idag var det så dags för vårens sista föreläsning. Denna gång var det en klass på Jensen gymnasiet som skulle få hör allt om hur det är att jobba som projektledare. Extra roligt då deras lärare kommer från reklambranschen och har varit projektledare under många år. Hon insåg dock vikten av att ta in någon annan utifrån och jag hoppas att eleverna tyckte likadant!
Är kanske inte den bästa tidpunkt att dyka in kl. 15.00 den 2 juni… första sommardagen och alla andra är påväg till studentskivorna… menmen.. de lyckades sitta stilla och lyssna på vad jag sa. De flesta verkade hyfsat intresserade och något av allt det jag sa stannar säkert kvar :)

Men det är oerhört lärorikt att vara ute i skolorna och föreläsa. De intryck man får och emellanåt frågor är annorlunda och kommer från personer som är nästan vuxna och snart påväg ut i arbetslivet på riktigt. Men de är fortfarande ändå barn. Den kombinationen blir intressant och jag tycker nog att alla som jobbar i näringslivet borde gå därifrån och gå ut och prata med ungdomarna och berätta hur det är!

Oavsett så är jag glad att jag får vara en del av de som ingår i Transfer! Längtar redan till nästa tillfälle :)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>