Hur har du fixat till din profil?

Ungefär så var frågan ställd som dök upp i ett nyhetsbrev jag får från en site som håller mig uppdaterad på det mesta inom sociala medier. Inlägget handlade om huruvida man har fixat sin profil eller ”om” sida på sin blogg. För min del tänker jag då inte bara på bloggen utan även på twitter, facebook, linkedin och alla andra ställen där man har en profil. Började fundera på om min profil stämmer överrens överallt och hur mycket tid jag egentligen har lagt ner på att ”fixa” till den.

För när man tänker efter så är det kanske inte så mycket tid man eller i detta fallet jag har lagt ner på det. hmmm… namn, bild, websida, något sätt att kontakta mig.. det är nog det hela. Det där med bilden är ju också en historia för sig. För inte bara ska man uppdatera sin profil överallt med den senaste informationen och looken.. man ska också uppdatera den med en bild som stämmer överrens med hur man känner sig och mår just nu. Och det förändras ju faktiskt.

Har haft den diskussionen med maken som berättar om fotografer ute i världen (bloggande sådana) som erbjuder bloggare att få sina profilbilder tagna utan kostnad. Allt för att de ska se bra ut och fotografen får ut sitt namn. Klokt! Det kallar jag sharing. Och det är ju det det handlar om, eller hur! Att dela med sig. Dela med sig av sin egen information (är därför man behöver uppdatera profilen), dela med sig av sin kunskap (och på det viset få nya kontakter/kunder), och slutligen tycka att det är ok att andra delar ut ens egen profil, blogginlägg, information, uppdateringar m.m. Helt plötsligt inser åtminstone jag att jo.. det är verkligen värt att se över sin profil lite då och då. För jag vill gärna att andra dela ut min information och jag hjälper gärna till och delar ut deras. Men då vill man ju åtminstone se lite bra ut och dessutom har korrekt info att dela ut.

Uppdraget för helgen blir att se över mina profiler och kanske be maken ta nya bilder ;)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>