Svenskarna och internet

Sverige är internationellt sätt på topp i internetanvändande. Dessutom intar vi första platsen på tre IT-index.

85% över 16 år har tillgång till internet
97% av internetanvändarna har tillgång till bredband
81% av internetanvändare är dagliga användare
1,5 miljoner av svenskarna använder inte internet

Ovanstående och fler intressanta siffror hittade jag hos .se . Samtidigt som jag läser dessa sanslöst intressanta siffror inser jag också att jag är privilegierad. Min nyfikenhet och icke rädsla för tekniken leder mig hela tiden framåt. Den förföljer mig vart jag än går och jag inser för varje dag som går att jag älskar det! På mitt skrivbord under dagarna sitter jag framför min macbook som är kopplad till en större skärm. Svarar i telefon gör jag från iphonen. Allt synkas utan att jag behöver tänka på det och när jag kommer hem ta jag fram min iPad som sakta men säkert fyller alla mina behov av teknik hemma. Allt detta försöker jag sen föra över till mina två transportmedel, cykeln o bilen. Inte en minut utan min teknik.

Men efter att ha läst statistik hela dagen inser jag med kraft att stora delar av vårt samhälle ändå inte lever såhär, än, eller någonsin. Självvalt eller icke så är det en sak vi som jobbar med kommunikation absolut inte får glömma. Trots detta, eller kanske pga det så hoppar jag av glädje när mina föräldrar ringer och ber om hjälp, inte med datorn utan med Facebook. För där finns ju både vänner, barnbarn och släktingar ;-)
kanske är steget ändå inte så långt från att ”bara” betala räkningarna på nätet till att prata med barnbarnen på Facebook, gå med i ett forum och beställa nästa semesterresa direkt med hotellet i favoritlandet.

One comment

  1. Tjäna pengar på det du tycker om att göra, bengar.se

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>