Skärp er Posten, Bring och Riksbyggen! Ni kan bättre än såhär!

Skärpning säger jag till Posten, Bring Citymail och Riksbyggen! Med dagens teknik är det inte speciellt svårt att matcha sin kunddata med sina utskick, eller? Alla som arbetar med kommunikation på ett eller annat sätt vet att matchning av data inte är något konstigt, men man vet också att det är av största vikt att det fungerar. Risken att tappa kunder eller att få arga kunder är markant om man gör fel.

Kom in genom dörren igår med posten i handen. Slänger den på bordet och delar upp vem som ska ha vad. Till saken hör att vi är en familj bestående av jag 40 år, min man 50 år och fyra barn mellan 15 – 21. Inget konstigt, en helt vanlig familj! Det första kuvertet är till mig. Det är från posten. Trevligt tycker jag. Det är adresserat med mitt namn och är ett vårpaket fyllt med värdecheckar. Jag öppnar omedelbart och tänker att detta ska bli lite spännande, kanske ngt man kan ha nytta av. Men ack vad jag misstog mig!  Värdecheckarna i paketet är nämligen till 80% riktat mot en familj med små barn! T ex bra pris på leksaker, juniorkläder och småbarnsförsäkringar! Oerhört tråkigt och sanslöst missriktat! Undrar hur mycket pengar Posten har slängt ut på detta, helt i onödan och dessutom blir det negativt  på många andra sätt!

I nästa steg letar jag i genom resten av posthögen och möts av ett utskick, adresserat till boende på vår adress, med överskriften Bo bra – i ett nytt seniorboende!!!! Denna gång är det riksbyggen, Bonum, som köpt ett register av Bring Citymail. Uppenbarligen ett felaktigt register för jag vet inte hur andra tänker men inte farao tänker jag och min man och våra fyra tonåringar flytta till ett seniorboende!! Tror inte det skulle vara så populärt med mopeder, hundar, ödlor, hög musik och sena nätter, eller vad tror ni?

Så nä! Skärp er är ni snälla när ni skickar ut er reklam. Det finns teknik som hjälper er och vet ni inte hur får ni gärna fråga mig, jag kan säkert hjälp er eller hitta någon som kan(åtminstone bättre än de som gjort detta till er) ;)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>