Småskalig livsmedelsförädling med entreprenörskap

Småskalig livsmedelsförädling med entreprenörskap

Sen två år tillbaka har jag varit inblandad i att ta fram en ny yrkeshögsskoleutbildning på Folkuniversitet med inriktning på mathantverk. Nu äntligen kan alla söka, så är du nyfiken på att lära dig mer om mathantverk ansök nu!

Brinner du för mathantverk? Vill du ta tillvara dina egna produkter? Vill du lära dig hur det går till att göra korv, ost eller röka fisk? Nu finns äntligen en ettårig yrkeshögskoleutbildning för dig. Utbildningen startar för första gången i Kristianstad till hösten. I utbildningens ledningsgrupp finns representanter från bland annat Skånes livsmedelsakademiSmaka på Skåne,Smakplats Skåne, entreprenörer och mathantverkare.

Utbildningens innehåll

Utbildningen är anpassad efter de arbetsuppgifter som en småskalig mathantverkare behöver för att starta eller vidareutveckla den egna verksamheten inom mathantverk. Kurserna Mathantverk och Entreprenörskap löper som den röda tråden genom hela utbildningen. Kurserna är indelade efter säsong då råvarorna är som bäst. Alla läser samtliga delar av mathantverkskursen, grönsaker, drycker, kött, bageri, fisk och mejeri, för att få en större förståelse för de olika delarna av hantverket och hur olika produkter skapas och hur de fungerar tillsammans. Entreprenörskursen hjälper dig att skapa, eller förbättra, din affärsplan och hur du ska kommunicera med befintliga och blivande kunder.

Lärande i arbete (LIA)

Under utbildningens 40 veckor är du ute på LIA, lärande i arbete, sju veckor. Då är du ute hos en mathantverkare som redan är aktiv inom ditt specialområde.

Yrkesroller

Efter utbildningen kan du arbeta som egenföretagare med inriktning på småskaligt mathantverk eller livsmedelsförädling, eller som anställd hos en redan etablerad mathantverkare.

Sista ansökan: 15 juni

Utbildningsstart: 27 augusti

Ladda ner en pdf med om utbildningen här.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>